Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected] Кадър Нова твМерките, които в момента се

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg Кадър Нова твМерките, които в момента се
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Това, че след завръщане от чужбина се чувстваш добре, не значи, че не си заразен

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected] 

Кадър Нова тв

Мерките, които сега се подхващат в България против разпространяването на ковид, на някой може да му се сторят много тежки, само че концепцията е да не стигнем там, където сега е Италия. Защото когато ограниченията са закъснели, тогава оправянето с епидемията не може да се получи. Или както нас са ни учили - битката с епидемията е преди тя да пристигна в страната. Когато тя се развихри, когато имаш 7 000 заболели, това значи, че не си се справил със болестта. Борбата би трябвало да стартира авансово и тя е с точно такива ограничения - тежки, тъй като тежките обстановки изискват тежки решения. Това разяснява доктор Гергана Николова в ефира на Нова тв.

Като се вземат такива ограничения в този момент, епидемията няма да се разрастне в такива огромни мащаби, болните ще са по-малко, а самите заболели ще могат да изкарат болестта по-леко, добави тя.

В и двата случая на заболели в България - имам поради първите потвърдени случаи, никой от тези хора не е пътувал на никое място отвън страната. Това значи, че тези, които са пътували, са го донесли. Те са се върнали в България и не са си останали вкъщи под карантина. Обикновено хората мислят, че щом са се върнали и се усещат добре, значи нищо не може да се случи и могат да се срещат с приятелите си. Излизат с една компания довечера, с друга компания на другата вечер. И в един миг се оказва, че измежду хората, с които са се срещали, е имало и такива, които не са с толкоз добра имунна система и болестта потегля, уточни Николова. 

Да, не трябва да има суматоха. Да, става въпрос за едно респираторно заболяване, само че то е с по-висок показател на заразяване, поразява повече хора, а тези от тях, които са с хронични болести, ще го прекарват по-тежко, изясни лекарят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР